3x stijltips voor mannen

Niet alleen vrouwen vinden het belangrijk om goed voor de dag te komen, ook mannen besteden steeds meer tijd en aandacht aan hun uiterlijk. Een verzorgd uiterlijk laat je er niet alleen goed uitzien, maar vooral ook goed voelen. En hoewel je er echt niet iedere dag op je best uit hoeft te zien, kun je veel doen voor een frisse en gezonde uitstraling. Met een beetje stijl is dan ook niets mis, ieder op zijn eigen manier. Daarom lees je in dit blog enkele tips voor mannen om de eigen stijl te ontdekken en te ownen.

 

Ontdek je stijl

Waar de één precies weet wat zijn stijl is en deze op een unieke manier draagt, is de ander nog zoekende naar wat hij leuk vindt. Het ontdekken van je eigen stijl is dan ook vaak een hele zoektocht, maar mag niet overgeslagen worden. De kleding die je draagt zegt veel over onze persoonlijkheid, vaak zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Niet alleen heeft kleding dus een functioneel aspect, het maakt je ook als persoon completer en draagt bij aan het uitstralen van je authenticiteit. Het wordt dan ook echt gezien als onderdeel van je imago, en daarom is het belangrijk om je kledingstijl dicht bij jezelf te zoeken en te houden. Bedenk eens wat voor type persoon je bent en wat je graag zou willen uitstralen. Doe je jezelf anders voor dan dat je eigenlijk bent, dan zullen anderen daar zo doorheen prikken. Probeer verschillende stijlen uit en ontdek waar je je comfortabel bij voelt. Heb je eenmaal een idee, vraag dan eens advies aan een winkelmedewerker om je stijl verder uit te werken. Ook bij vrienden en familie kun je eens om advies vragen, zij kennen je immers zoals je echt bent.

 

De juiste maat

Doordat er zoveel verschillende pasvormen, maten en producties van kleding zijn, kan het vinden van de juiste maat nog wel eens een opgave zijn. Te ruime of te strakke kleding doet niemand veel goeds, en zal daarnaast ook niet comfortabel zitten. Pas daarom altijd kleding voordat je het koopt en controleer of bijvoorbeeld de mouwen en broekspijpen lang genoeg zijn. Daarnaast komt het ene figuur beter uit in bepaalde kledingstukken dan het ander. Ontdek wat jouw figuur is en hoe je je het best kunt kleden.

 

Accessoires

Accessoires maken iedere outfit af. Draag je een vrij eenvoudige outfit, combineer hier dan een opvallend accessoire bij. Denk aan een hoed of opvallende sokken. Bij een drukke outfit doet bijvoorbeeld alleen een horloge al wonderen. Sieraden mogen eigenlijk bij geen enkele outfit ontbreken. Stijl een paar minimalistische 14k goud oorbellen en een 14k gouden ketting om de show te stelen.

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven