Ondergrond:
Goede hechting wordt verkregen op bijna alle schone, droge, gladde harde ondergronden

(bijvoorbeeld: aluminium, chroom, roestvrij staal, glas, tegels, plastic).
Ondergrond schoonmaken voor aanbrengen stickers  (vet kunt u verwijderen met bv wasbezine of spiritus, let wel op de eventuele verflaag dat deze niet beschadigt).
Als de muur net geverft is kun je pas na+/- 2  weken de sticker plakken (dit is een richtlijn), zorg ervoor dat de muur goed droog is.Op kalkverf blijft de sticker niet zitten.

De sticker bestaat uit drie lagen:
1. Het rugpapier ( achtervel)
2. De sticker zelf
3. De semitransparante (wolkachtige) applicatiefolie

Het plakken van de sticker kun je met een rakel doen (dit is een klein stukje plastic waarmee je de lucht onder de sticker kunt weg wrijven, of met een stukje plastic doen zoals bijv. Een creditcard-achtig pasje).

1. Leg de sticker op een glad oppervlak en wrijf stevig over de applicatiefolie daar waar de sticker zit (zo blijft de sticker beter aan de applicatiefolie zitten).

2. De folie met stukjes schilderstape op de juiste positie vastplakken.

3. Over het midden van de folie tot over de ondergrond een stukje schilderstape als scharnier vastplakken. Het overige stukje tape aan de helft die u gaat plakken verwijderen.

4. Een helft van de folie 180 graden om het scharnier omslaan en het rugpapier tot aan het scharnier losmaken, doorsnijden of knippen.(let op dat u de sticker niet inknipt of insnijdt) en verwijderen.

5. De helft van de folie terugslaan en bij het scharnier beginnend met de rakel aandrukken. Wrijf stevig met de rakel van het midden uit naar buiten. Let op! Zorg dat de folie niet vroegtijdig al de ondergrond raakt maar pas als u de folie aanrakelt (van het midden naar buiten) anders ontstaan luchtbellen. Houd de folie dus iets boven de ondergrond vast en rakel met de andere hand van het midden naar buiten aan.

6. De tape-scharnier er gelijkmatig aftrekken.

7. De andere helft van de folie omslaan, het rugpapier verwijderen, de folie terugslaan en aandrukken (als 3 en 4).

8. Verwijder rustig en voorzichtig de applicatie folie (weer zo vlak mogelijk), blijf er voortdurend op letten dat de sticker niet met de applicatie folie meekomt maar op de ondergrond blijft zitten.Let ook bij kleine stickers op dat u goed de lucht uitwrijft. Mochten er nu onverhoopt toch luchtbelletjes ontstaan dan prikt u deze door met een fijn naald en duw voorzichtig de lucht via het gaatje weg. Hele kleine belletjes trekken vanzelf na een paar dagen weg, hier hoeft u dus geen gaatje in te prikken (dit worden zelfs lelijke vouwen als u hier direct iets aan gaat doen,laten wegtrekken dus).

Schoonhouden:
U kunt de sticker gewoon met een sopje schoonmaken (niet met een schuursponsje en voorzichtig bij kleine puntjes en hoekjes van de sticker) en vervolgens weer afdrogen.

© 2007 - 2020 Klein Idee muurstickers en meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel