De gebruiksaanwijzing van een kitten

Op het nieuws spraken ze er laatst over dat, door de pandemie, veel meer mensen een huisdier hebben gekocht. Ik kan dat best goed begrijpen. Als ik alleen thuis zou zitten de hele dag wil ik op een gegeven moment toch gezelschap hebben. Een huisdier is dan de perfecte uitkomst. Maar vergis je niet, een hond of kat in huis nemen is geen gemakkelijke taak. Zeker als u voor een puppy of een kitten gaat. Ik heb zelf redelijk wat ervaring met het hebben van kittens. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen waar je aan moet denken, zoals, kittenvoer, medicijnen en inentingen, alle dagelijkse benodigdheden, speelgoed, en kittenmelk. Omdat dit wel erg veel onderwerpen zijn om over te praten richt ik mij vandaag op de belangrijkste 3. Namelijk het voer, medicijnen, en de dagelijkse benodigdheden.

 

Groot en sterk worden

Kittens hebben speciaal voer nodig. In speciaal kittenvoer zitten extra voedingsstoffen die de kittens nodig hebben om te groeien. Ik raad het iedereen aan om droogvoeding te kopen. Dit is namelijk verreweg het meest voedzaam voor de diertjes. Uiteraard bestaat er ook natvoeding, maar hier worden al snel allerlei E-nummers en andere stoffen aan toegevoegd die, naar mijn mening, niet in kattenvoer horen. Ook helpt droogvoer met het behouden van een sterk en gezond gebit. U kunt uw kitten ook natvoeding geven, maar ik raad aan om dit pas te doen als de kitten volgroeit is, tenzij de kitten juist erg jong is. Er zijn bijvoorbeeld mousses die helpen met de transitie van moedermelk naar vaste voeding. Veelal vinden katten natvoeding veel lekkerder eten. Natvoeding is daarom ook een goed alternatief voor een snoepje. Tot slot is het belangrijk om kittenmelk te kopen voor uw kittens, dit is ter vervanging van hun moedermelk. Deze kittenmelk bevat belangrijke vitamines en mineralen die de kittens nodig hebben om te groeien.

 

Medicijnen en dagelijkste benodigdheden

Schrijf u kittens altijd in bij de dierenarts zodat ze jaarlijks worden ingeënt. Daarnaast vindt bij de dierenarts altijd een jaarlijkse check plaats waarin ze kijken naar de gezondheid van uw kat. Zij kunnen ook het beste advies geven over medicijnen mocht uw kitten dit nodig hebben. Qua dagelijkse benodigdheden zijn een aantal dingen essentieel. Allereerst een kattenbak, zeker als u de eerste periode de kittens binnen houdt. Ten tweede is een lekkere warme mand erg fijn voor kittens. Ook speeltje zijn belangrijk zodat de kittens actief kunnen blijven spelen. Tot slot raad ik het aan om een krabpaal te kopen wanneer de kittens flink beginnen te groeien. Dit helpt hun enorm veel met het onderhouden van hun nagels.

 

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven