De heftruck

Heftrucks zijn voor industriële en logistieke bedrijven een belangrijke uitkomst. In magazijnen moet vaak zware materialen of pallets getild worden die simpelweg niet door een mens opgetild zouden kunnen worden. Maar ook in de bouw wordt natuurlijk vaak gebruik gemaakt van grote- en zware materialen waardoor een heftruck niet gemist kan worden. Er zijn echter heel veel verschillende soorten heftrucks. Elke heeft zijn eigen functie. Het is dus erg belangrijk om bij een heftruck kopen goed te informeren welke kwaliteiten de heftruck moet hebben op basis van de activiteiten die je ermee in de toekomst gaat verrichten. In deze blog bespreek ik welke soorten heftrucks er bestaan en waar deze voor dienen.

Functie

Een heftruck heeft aan de voorzijde een paneel dat omhoog en omlaag kan bewegen. Zodoende kan het paneel naar beneden bewogen worden om onder een palet te passen en vervolgens omhoog bewogen worden om het palet op te tillen of te verplaatsen. Het is mogelijk dat de heftruck aangedreven wordt, maar het is ook mogelijk dat een verbrandingsmotor de heftruck aandrijft. Er zijn velen soorten heftrucks, maar in deze blog wordt alleen ingegaan op de voorlader, de stapelaar, de vorkheftruck en de smallen gangen truck.

Voorlader

De voorlader kan gebruikt worden met een tractor. Het is dus niet een op zichzelf staande heftruck, maar hij zorgt ervoor dat een andere machine als een heftruck kan fungeren. Zo hoef je niet een nieuwe tractor te kopen voor deze activiteiten. Je moet er echter wel rekening houden dat het heffingsvermogen hierdoor wel lager kan liggen dan bij andere heftrucks. Zodoende vormt de voorlader een goede keuze als de hefactiviteiten redelijk sporadisch voorkomen.

Stapelaar

De stapelaar is eigenlijk een miniheftruck. Hij kan namelijk maar heffen tot een gewicht van circa 2 ton (2000 kg). Hij neemt daarentegen wel minder ruimte is en zodoende is deze heftruck erg populair in magazijnen. In magazijnen moet namelijk makkelijk bewogen kunnen worden tussen paden en wordt er relatief vaak iets geheven. Het is wel belangrijk om te melden dat een stapelaar niet werkt bij pallets met een gesloten bodem.

Vorkheftruck

Ook de vorkheftruck is in de meeste magazijnen wel te vinden. Deze heftruck heeft zoals de naam al zegt twee vorken aan de voorzijde waarmee de machine de lading kan optillen.

Smallen gangen truck

De smallen gangen truck wordt ook wel de hoogbouwtruck genoemd. De namen zeggen het eigenlijk zelf al, maar deze soort heftruck wordt gebruikt om ladingen te verplaatsen bij hoge stellages.

Berichten gemaakt 20

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven