De voor- en nadelen van een pvc-vloer

Pvc-vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een veelgebruikt thermoplast. Deze vorm van vloerbedekking wordt steeds populairder en dat komt omdat het een goede optie is voor in huis. Daarnaast wordt de vloerbedekking zo bewerkt dat hij nauwelijks van echt hout of beton te onderscheiden is. Overweeg je om een pvc-vloer te kopen? Of ben je nog aan het twijfelen? In dit blog zet ik alle voor- en nadelen op een rijtje.

Verschillende soorten

Je vindt veel verschillende pvc vloeren op Laminaatenparket.nl. Zo kun je kiezen voor een mooi vissengraatpatroon of een vloer die als twee druppels water op beton lijkt. Dan kun je je afvragen: kun je dan niet beter een echte houten vloer nemen? Het voordeel van een pvc-vloer is dat de vloer wel de uitstraling van een houten vloer kan hebben, maar minder heftig onderhouden hoeft te worden. Een houten vloer kan bij wisselende temperaturen namelijk krimpen of uitzetten. Bij een pvc-vloer heb je daar geen last van! Daarnaast heeft een pvc-vloer nog wat voordelen ten opzichte van de andere vloeren.

Voordelen

Pvc-vloeren zijn voordelig ten opzichte van andere vloeren omdat ze sterk en stabiel zijn. Dit betekent dat de vloeren, mits ze goed worden schoongehouden, lang meegaan. Het is niet moeilijk om een pvc-vloer schoon te houden, omdat hij glad is en goed tegen vocht kan. Met de juiste schoonmaakmiddelen houd je je vloer dus gemakkelijk schoon. Daarnaast zijn pvc-vloeren geluiddempend en vochtbestendig, waardoor de vloeren niet vaak onderhouden hoeven te worden. Dit zorgt er weer voor dat pvc-vloeren op de lange termijn relatief goedkoop zijn. Tot slot is de pvc-vloer ook geschikt voor vloerverwarming.

Nadelen

Hoewel een het kiezen voor een pvc-vloer veel voordelen met zich meebrengt, zijn er ook een paar nadelen aan deze vloer. Ten eerste is het niet de goedkoopste vloer die je kunt krijgen. Laminaat is goedkoper, maar de kwaliteit van een pvc-vloer is beter. Het is dus wel een investering om over na te denken. Ten tweede heb je bij het leggen van een pvc-vloer een ondervloer nodig, omdat de vloer een egale basis nodig heeft. Dit kost extra geld, maar levert wel de beste kwaliteit op. Daarnaast kun je krassen op een pvc-vloer maken als je niet goed uitkijkt. Daarom is het aangeraden om geen schoenen binnen te dragen en de vloer goed te reinigen met speciale schoonmaakmiddelen voor een pvc-vloer. Uiteindelijk heeft de vloer dus meer voordelen dan nadelen en kun je veel voorkomen door de vloer goed schoon te houden en te verzorgen.

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven