Duurzamer wonen met een hypotheek voor verduurzaming

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te verduurzamen. Door je huis duurzamer te maken bespaar je op maandelijkse energiekosten. Daarnaast wordt je verduurzaamde huis meer geld waard. Dit is handig voor wanneer je je huis op een later moment wil verkopen. Als je je huis wilt verduurzamen kan er een hypotheek voor verduurzaming worden aangevraagd. Dit is een investering, maar uiteindelijk levert het je alleen maar geld op!  

Een extra hypotheek voor verduurzaming 

Voordat je kiest voor verduurzamen is het natuurlijk wel handig om uit te zoeken of dit wel binnen je budget past. Mocht je er niet genoeg spaargeld voor hebben dan is een extra hypotheek voor verduurzaming handig. Een extra hypotheek kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo kun je een extra hypotheek afsluiten (speciaal voor verduurzaming) of je kunt je huidige hypotheek uitbreiden. Online vind je meer informatie over de kosten van het verhogen van je hypotheek.  

Hoe kun je dan het beste verduurzamen? 

Verduurzamen kan op verschillende manieren. Eén van de bekendste (en daarbij ook effectiefste) manieren is om je huis te isoleren. Isoleren zorgt ervoor dat kou minder gemakkelijk je huis binnenkomt en jij dus de verwarming of kachel minder hoeft aan te zetten. Isoleren kan op verschillende manieren. De meeste manieren zijn ook niet eens superduur. Denk bijvoorbeeld aan schuimwanden met gipsplaten ertegenaan voor op zolder. Zonnepanelen zijn ook een manier om je huis te verduurzamen. Zonnepanelen kosten best wat geld maar het levert je wel een flinke verlaging van energiekosten op. Als laatste is van het gas afgaan een goede manier om te verduurzamen. Gas is duur en milieuonvriendelijk, door over te stappen op alleen elektriciteit bespaar je veel geld en leef je energiezuiniger.  

Een lager energielabel door verduurzaming 

Door te verduurzamen verlaag je je energielabel. Hoe lager je energielabel, des te meer is jouw huis waard. Heb je bijvoorbeeld energielabel A dan betekent dat dat je huis enorm duurzaam is en dus beter verkoopt. Door steeds maatregelen te nemen voor het verduurzamen van je huis zakt je energielabel. Kies je er bijvoorbeeld voor om je zolder te isoleren? Dan kan je energielabel zakken van bijvoorbeeld E naar D. Je kunt ook op meer simpelere manieren verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van tochtstrippen of de verwarming een graadje lager zetten en een dikkere trui aan. Deze manieren leveren je helaas geen lager energielabel op, maar het scheelt wel in centjes in de portemonnee!  

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven