Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Om de volgende ochtend weer fit op te staan is een goed nachtje belangrijk. Maar helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het lijkt. Velen van ons kampen met slaapproblemen. Soms zijn deze chronisch en soms gaan ze ook vanzelf weer over. Stress en piekeren zijn 2 factoren die je nachtrust kunne beïnvloeden. Doordat je overdag druk bent en weinig rust momenten hebt heb je dus geen tijd om na te denken. Daarom ga je dit dan opeens ’s nachts doen, maar ’s nachts hoor je natuurlijk gewoon te slapen. Er zijn natuurlijk nog veel meer factoren die je nachtrust kunnen verstoren waaronder een slecht bed/matras.

Boxspring

Een veel gekozen bed in Nederland is de boxspring. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? Een boxspring is een soort matras bodem. Vaak worden matrassen en boxsprings ook door elkaar gehaald. Het is goed om deze twee dingen te onderscheiden. Boxsprings hebben een houten frame met veren die bedekt zijn met stof. Boxsprings werken eigenlijk net als schokdempers, waardoor het gemakkelijker wordt om in, maar ook uit bed te komen. Een boxspring wordt vaak op een metalen bed frame of een frame met houten latten geplaatst dat even groot is als de matras die erop wordt geplaatst. Het matras plaats je dus OP een boxspring en staat er per definitie dus los van. Daarnaast geven ze ook een goede instaphoogte van je bed. De meeste mensen geven de voorkeur aan bedden die een beetje hoger van de vloer zijn, omdat het daardoor natuurlijk gemakkelijker is om in en uit bed te komen. Boxsprings zijn ook zo ontworpen om matrassen te beschermen tegen doorzakken door het gewicht gelijkmatig te verdelen. Ze helpen matrassen te stabiliseren en beschermen tegen slijtage.

Andere soorten bodems

Een ander veel voorkomende bodem is een lattenbodem. Een lattenbodem is een van de meest voorkomende bodems en heeft tegenwoordig de voorkeur boven andere soorten frames omdat ze vrij stevig zijn voor verschillende hoeveelheden gewicht die erop worden geplaatst. De latten laten ook lucht door de matras stromen. Het is essentieel dat je rekening houdt met de afstand tussen de latten, afhankelijk van het type matras dat je neemt. Met een lattenbodem is het wel aan te raden om een topmatras te nemen voor extra zachtheid en stevigheid. En dan hebben we nog de verstelbare bodems. Verstelbare bodems kunnen worden gebruikt met traag schuim, latex of binnen vering matrassen. De meeste verstelbare bedbodems kun je tegenwoordig ook per kant met elkaar synchroniseren.

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven