Een paar tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Hoe gaat jouw bedrijf om met afval? Bedrijven hebben natuurlijk veel afval, vaak een stuk meer dan huishoudens. Maar hoe gaat een bedrijf daar eigenlijk mee om? Wordt het afval gescheiden of wordt er eigenlijk geen aandacht aan besteed? Tegenwoordig is dit onderwerp steeds belangrijker. Voor mensen die net beginnen met hun bedrijf is groen ondernemen steeds een groter onderdeel. Een werkomgeving zonder verspilling is helaas niet voor iedereen haalbaar, maar goede afvalscheiding en recycling wel. Alleen moet je je hier wel eerst in verdiepen. In dit blog geven we een paar tips die van belang zijn bij het scheiden van afval.

Gooi voedselresten niet bij het restafval

Bij veel bedrijven wordt gft-afval niet gescheiden. Hierdoor komen voedselresten bij het restafval terecht en worden ze verbrand. Dat is eigenlijk heel zonde omdat de compost en biogassen die uit gft-afval voortkomen veel duurzamer zijn. Probeer daarom als bedrijf om dit te stimuleren onder je werknemers of collega’s.

Voorkom dat rotzooi onnodig bij het restafval terechtkomt

Soms twijfel je. In welke bak moet ik nou wat gooien? Soms staat het niet duidelijk aangegeven, maar vaak wordt er ook weinig moeite gedaan om het in de goede bak te gooien. Wanneer je als bedrijf goed afval wilt scheiden moet je het je medewerkers of collega’s zo makkelijk mogelijk maken. Zorg dat er geen twijfel meer kan ontstaan. Dit kan je doen door gekleurde containers neer te zetten of borden of stickers met richtlijnen plaatsen. Daarmee maak je het medewerkers gemakkelijker.

Koffiebekers zijn toch van karton?

Ja en nee. Koffiebekers zijn gemaakt van karton, maar deze mogen niet bij het oud papier. De binnenkant van de bekers is namelijk geplastificeerd. Koffiebekers moet je dus niet bij het oud papier gooien. Zo zie je maar weer dat het nog best lastig is om afval te scheiden. Het is dus goed om je hier een keer in te verdiepen.

Huur een rolcontainer

Wil je actief bezig gaan met afval scheiden? Kies dan voor een rolcontainer voor bedrijfsafval. Deze kan je onder andere huren bij MKB-afval.nl. Zij bieden flexibele abonnementen aan. Met zo’n afval container hoef jij je niet meer druk te maken over het afvoeren van je bedrijfsafval. Voor veel verschillende soorten bedrijfsafval hebben zij de juiste container. Ze adviseren je graag welke rolcontainer het beste bij jouw onderneming past. Dus bij dit MKB-afval ben je aan het juiste adres als je actief bezig wilt gaan met het scheiden van afval binnen jouw bedrijf.

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven