Hoe kan ik mij het best voorbereiden?

De examens zijn momenteel in volle gang, en met nog een paar te gaan is het einde eindelijk in zicht. De laatste loodjes. Maar voorbereidingen voor eindexamens zijn vaak niet makkelijk. Je staat over veel tijdsdruk, en hoe bepaal je aan welke onderwerpen je juist of wel of niet aandacht aan moet besten? Het kan zijn dat je hiervoor best wat hulp kan gebruiken, en dat is ook helemaal niet erg. Misschien krijg je genoeg begeleiding van je docenten of vrienden, maar externe hulp kan vaak beter zijn. Daar is examentraining voor. Je krijgt tijdens examentraining van SSL professionele begeleiding van enthousiaste docenten, zodat jij met zelfvertrouwen die laatste paar examens in kan gaan.

Examentraining

Misschien weet je al dat je examentraining wilt gaan volgen. Maar hoe ziet zo’n dag er dan precies uit? Per dag krijg je ongeveer 10 uur les. Dat is intensief, maar het grote voordeel hiervan is dat je aan het eind van een examentraining de stof direct een stuk beter onder de knie hebt, waardoor je zelfverzekerd raakt over het examen. De cursus is verdeeld in blokken. In elke blok wordt er een examenonderwerp behandeld. Eerst is er een klassikale uitleg, waarin je een beknopt overzicht krijgt van de belangrijkste stof. Daarna oefen je, onder begeleiding van docenten, met (examen)opgaven. Na elke oefenronde krijg je hier feedback op en handige tips die je mee kunt nemen.

Spanning

Het is begrijpelijk dat het examenjaar voor zowel de leerlingen als hun ouders een spannende periode is. Jij wilt graag met dat diploma op zak je zomervakantie in. Daarom wordt er sterk aangeraden om je goed voor te bereiden op de lastige vakken, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken. Meestal duurt een examentraining 3 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt het volgens een vast programma. Heb jij moeite met het leren van geschiedenis, wiskunde en Nederlands? Pak ze alle drie mee. Het is niet erg dat de een meer vakken zal volgen dan de rest.

Voordat je op de examentraining komt, is het handig om een aantal spullen met je mee te brengen, zoals bijvoorbeeld een schrift en een pen. Dit is handig om alles in te noteren. Daarnaast zal je ook je bevestigingsmail mee moeten nemen, waarin de bevestiging staat van je deelname. Een rekenmachine, voor als je het vak wiskunde volgt en een lunchpakket. Je zit ten slotte 10 uur te bikkelen, dan mag je best wat lekker eten meenemen!

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven