Hoe kies je de juiste maat condoom?

Het gebruiken van de juiste maat en soort condoom tijdens de seks is erg belangrijk voor het genot van jezelf en je partner. Niet veel mensen weten of realiseren zich dat er verschillende maten bestaan als het gaat om condooms, deze hebben ook nog invloed op de gevoeligheid en de veiligheid tijdens de seks. Het kiezen van welke maat condoom kan misschien in het begin een beetje lastig en wat gênant zijn. Daarom wordt er in dit blog uitgelegd hoe je de juiste maat kiest. 

 

Hoe bepaal je je condoommaat?

Condooms zijn er in allerlei verschillende maten, kleuren en vormen. De meeste mannen maken gebruik van de standaard condoom maat. Toch zouden eigenlijk alle mannen hun condoommaat moeten weten, net zoals het weten van welke maat shirt of broek je hebt. Het weten van de juiste maat condoom bevorderd ook de veiligheid. Zo loop je het risico dat bij een te klein condoom het condoom sneller scheurt en bij een juist te groot condoom deze kan gaan afzakken. Daarnaast zorgt een goede pasvorm ook voor een fijnere ervaring. 

 

Het is erg verstandig om te kijken naar een andere condoommaat als;

  • Het condoom blijft niet zitten of glijdt af.

  • Het condoom gaat stroef en moeizaam om.

  • Het condoom zit te strak of geeft het gevoel van afknellen.

  • Het condoom rolt uit zichzelf weer terug.

  • Het condoom zorgt ervoor dat de erectie wegtrekt of vermindert.

  • Het condoom scheurt (sneller).

 

Het bepalen van de juiste maat doe je aan door middel van de omtrek van de penis. De maten van een condoom gaan namelijk vooral om de omtrek en een stuk minder om de lengte. Het makkelijkst is het opmeten van de penis met behulp van een meetlint halverwege de schacht van de penis. 

 

De maten condooms

In het tabel dat hieronder is weergegeven is eenvoudig te zien welke maat het meest geschikt is voor jou. Het schema geeft echter een indicatie, je zult nog wel het condoom moeten passen om te kijken wat fijner zit en dus ook werkt voor jouw en je partner tijdens de seks. Zo kan je altijd nog kijken op my size condoom voor meer details. 

 

Omtrek

Lengte

Geschikte nominale breedte

< 10cm

< 10cm

47mm

10-11cm

10-12cm

49mm

11-11,5cm

12-14cm

53mm (gemiddeld)

11,5-12cm

14-17cm

57mm

12-14cm

17-20cm

60mm

> 14cm

> 20cm

69mm

 

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven