Maak jouw tuin klaar voor de zomer!

Veel mensen in Nederland kijken dit jaar uit naar de zomer. De versoepelingen lijken eindelijk echt door te gaan omdat de ziekenhuisopnames blijven dalen. Dat betekent dat we in de zomer waarschijnlijk weer op terrassen mogen zitten, naar het strand kunnen gaan en buiten kunnen eten. Is jouw tuin al klaar voor de zomer? In dit blog geef ik een paar tips om je tuin op te knappen.

Parasol

Een mooie kleurrijke parasol kan je tuin enorm veel sfeer geven. Bovendien is het fijn om af en toe even in de schaduw te kunnen zitten. Zo kun je tijdens het werken ook lekker buiten zitten met je laptop. Parasols kun je kopen in verschillende soorten en maten. Sommige parasols kun je vastmaken aan de muur en anderen hebben een voetstuk. Tip: als je een parasol met voetstuk koopt, kun je er ook een nemen met wieltjes. Deze parasols zijn veel handiger te verplaatsen!  

Tuinset

Wanneer je ervan houdt om buiten te eten, is het handig om een mooie tuinset te hebben. Dan kun je altijd in de tuin zitten om lekker een boek te lezen, een spelletje te spelen of buiten te eten. Kijk bij het kiezen van een tuinset naar welk materiaal er goed bij jouw tuin past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, polywood, teakhout en metaal. Er bestaan ook speciale loungesets waar je goed kunt relaxen. Vaak zijn deze sets comfortabeler. Heb je al mooie stoelen en kussens voor in de tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen een tuintafel te kopen. In de meeste gevallen zijn deze tuinmeubels weerbestendig en kun je ze dus gewoon buiten laten staan. Zorg er wel altijd voor dat je de kussens en bekleding binnen legt.

Planten en bloemen

Eén van de leukste dingen aan een tuin hebben is dat je er kunt tuinieren. Zo kun je je eigen kruiden, planten en bloemen planten. Daarnaast kun je, als je van koken houdt, dan je eigen verbouwde groenten eten. Superleuk! Bovendien staat het ook nog eens heel erg mooi als je tuin vol staat met planten en het zorgt voor wat beschutting als er een heg of boom staat. Hou je niet zo van koken? Dan kun je ook mooie bloemen planten of bijvoorbeeld munt. Op die manier kan je verse muntthee maken.  

Vuurkolf

Wanneer het zomer is wordt het ’s avonds ook steeds warmer. Dat betekent dat je nog tot laat in de tuin kan zitten. Een vuurkolf is heel leuk om dan te hebben. Zeker als je met wat vrienden nog een drankje wilt drinken of marshmallows wilt roosteren.

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven