Oren zijn belangrijker dan je denkt

Zonder dat we het door hebben gebruiken we 24/7 onze oren. Om wakker te worden gebruiken we onze oren om de wekker te horen. Tijdens het ontbijt met je gezin gebruik je je oren en gedurende de dag kunnen je oren niet missen om te kunnen opletten tijdens je werk/school. En geloof het of niet, zelfs ’s nachts zijn onze oren belangrijk. Natuurlijk zijn ze dan minder alert dan overdag maar ze zullen altijd aan blijven staan. Als bijvoorbeeld je kind je midden in de nacht roept omdat ze een nachtmerrie heeft gehad, of als er een inbreker is dan is het toch heel erg belangrijk dat jouw oren het doen. En gelukkig is dit bij de meeste mensen dan ook het geval!

Slechthorend zijn

Helaas zijn er in Nederland ruim 1,5 miljoen mensen slechthorend of doof. Als je dit aantal ziet mogen we zelf blij zijn dat we gewoon goed kunnen horen. Het overgrote deel van dit aantal is al bejaard. Maar er is ook een deel wat al is geboren met een aandoening aan de oren of is dit op jongere leeftijd gekomen. Een veel voorkomende aandoening van het gehoor is de ziekte van Ménière. De ziekte van Ménière kenmerkt zich door plotselinge aanvallen. De Ménière symptomen zijn dan veel heviger. Een aanval kan uren duren, soms zelfs langer dan een dag. Vooral de draaierigheid is dan heftig. Maar ook komen er oorsuizen en volledig gehoorverlies bij kijken. Anacusie, ook wel bekend als eenzijdige doofheid is een aandoening wat vanaf de geboorte al aanwezig kan zijn maar kan ook gedurende je leven komen door bijvoorbeeld een traumatische ervaring. Maar gelukkig zijn er voor heel wat aandoeningen ook behandelingen of oplossingen.

Langs de audicien

Een bezoekje aan de audicien kan jou al een stuk meer duidelijkheid geven over je problemen. Is het geen volledig gehoorverlies? Dan is er nog een mogelijkheid voor een gehoorapparaat. Jaarlijks schaffen bijna 150.000 mensen een gehoorapparaat aan omdat het hun verlichting kan geven waardoor ze weer beter kunnen horen. Maar tegenwoordig hoef je niet eens meer de deur uit om naar je oren te laten kijken! Bij oogvoororen.nl bieden ze een audicien aan huis die jouw oren kan bekijken. Ook is het mogelijk om dan een gehoorapparaat af te laten stellen bij u thuis! Dit is helemaal handig voor mensen die slecht ter been zijn of geen zin hebben in lange files en openbaar vervoer. Gewoon bij u thuis in een vertrouwde omgeving een hoortoestel aangemeten krijgen, wie wil dat nou niet?

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven